SQUEEZY – 30 års jubileum for verdens første energigel

I år er det 30 år siden verdens første energigel – SQUEEZY Liquid Energy – kom på markedet. Dagens SQUEEZY gel bygger fortsatt på samme oppskrift.

 

Energi gelen ble utviklet i Sør-Afrika av Professor Tim (Timothy) Noakes ved Universitet i Cape Town. Tim Noakes var en erfaren marathonløper og grublet på hvordan tilføre kroppen tilstrekkelig energi underveis på et langdistanseløp.

 

Resultatet forskningsteamet hans kom opp med var en liten plastikkpose (25 ml) inneholdende karbohydrater og salter som det var mulig å lett innta underveis. Navnet på produktet var SQUEEZY Liquid Energy og den ble lansert i 1987. SQUEEZY Liquid Energy var de første årene kun et nisjeprodukt knapt kjent utenfor Sør- Afrikas grenser, men ble etter hvert tatt i bruk av langdistanse triatleter.

 

På begynnelsen av 1990 tallet, skjedde det som ble starten på masseutbredelsen av gel. Under Challenge Roth (verdens største langdistanse triathlon) ble tyske Roger Milenk oppmerksom på produktet som noen av utøverne brukte. Han overtok rettighetene og gjorde noen justeringer i oppskriften. Deretter ble SQUEEZY Energy Gel lansert på det europeiske markedet i 1993. Det ble umiddelbart en suksess og på slutten av 90-tallet dukket det opp andre lignende produkter.

 

SQUEEZY Sports Nutrition produserte i starten kun energi geler, men utover 90-tallet fikk SQUEEZY et fullt sortiment rettet mot utholdenhetsidrett.

 

SQUEEZY gel anno 2017:

 

SQUEEZY er kjent for effektive produkter som skånsomme mot magen også på veldig lange konkurranser Det brukes alltid komplekse karbohydrater dvs en miks av raske og mer langkjedede karbohydrater som frigir energi over tid. Alle tilsetningsstoffer som ikke er nødvendige er utelatt og det brukes kun naturlige ingredienser.

www.squeezy.no