Det er ikkje unaturleg å få vondt enkelte stader nå du er ute på løpetur.  Sånn er det berre. Ingen av oss er heilt symmetriske og kroppen blir utsett for gjentatte støyt og belastningar ved løpetrening.

 

For å unngå skadar er det viktig med styrke- og rørsletrening. Her vil vi vise nokre enkle øvingar for å styrke steget, som også kan vere skadeførebyggande.

 

Tåhev

Still deg på ein kant/eit trappetrinn med hælane senka og hev deg opp på tå. Senk deretter hælane kontrollert ned igjen og gjenta bevegelsen.

 

3 x 15-30 reps

taahev

 

Høge kneløft

Stegserie på ca 30 m der du skaper framdrift med kneløft opp til 90 grader. Pass på at hofta er høg og overkroppen rett.

 

3 x 30 m

kneløft

Gåande utfall

 

Gå framover og senk det bakerste kneet ned mot bakken, og gå vidare til neste steg. Hald hendene i sida. Pass på at overkroppen er rett og stabil og hofta er høg og retta framover.
utfall

Sprunglauf

Tysk og betyr sprangsteg. Med nokre tilløps løpefart tar du eit sprang der du løfter det fremre kneet og strekker ut i eit langt sprangsteg. Land med tilnærma flat fot og før bakerste kne raskt fram og inn i eit nytt steg.

stegsterie

For fleire styrkeøvingar følg med på Sentrumsløpet på Instagram og Facebook.

 

Lykke til med treningen!

 

Håvard Hasås

 

I samband med kvart nyheitsbrev fram til Anton Sport Sentrumsløpet vil ein trenar, leiar eller utøvar frå arrangørklubben, Idrottslaget i BUL, gje tips og triks til treninga. Denne gongen er det langdistansetrenar i BUL, Håvard Hasås, som gir deg nokre tips til korleis du trener på styrke som løpar